5 священних законів ісламу (яких повинен виконувати кожен мусульманин)

5 священних законів ісламу (яких повинен виконувати кожен мусульманин) / Соціальна психологія та особисті відносини

Релігія ісламу, як і три основні монотеїстичні релігії, ґрунтується на декількох священних настановах, щоб надати їй категорію "вірних". У конкретному випадку, коли будь-який з цих існуючих положень порушується, суб'єкт буде оголошений нечистим.

В даний час існує багато вчених і фахівців з ісламської теології, які відкривають розрив між священним і інтерпретованим, оскільки, як і в юриспруденції, кожен закон є жертвою маніпуляцій. Проте в Ісламі ми знаходимо певну одностайність, коли йдеться про визнання 5 основних і незаперечних стовпів для сповідування цієї віри.

  • Пов'язана стаття: "6 відмінностей між арабським і мусульманським"

Коли був створений іслам?

Загальновизнано, що іслам є останньою релігією, що зійшла з небес, щоб розкрити своє послання останньому великому пророкові Мухаммаду.. Ця семітська релігія (всупереч тому, що багато хто думає) була створена близько 622 року в Саудівській Аравії, саме в місті Мекка.

Перша передумова, яку Іслам проголошує і що кожен повинен визнати, вивчаючи її, - це прийняття "Аллаха як єдиного Бога і Мухаммада як його останнього посланця". З іншого боку, Коран є догматичною книгою, на якій вона базується, хоча решту єврейських і християнських пророків однаково визнають, а також Біблію і Тору..

5 безумовних стовпів ісламу

Як може бути пряма аналогія з християнством і її десятьма заповідями?, в ісламі було створено лише 5 стовпів, які підтримують всі підстави і причини існування. У наступних рядках ми докладно пояснимо, з чого вони складаються.

1. "Шахада" (свідчення)

Перший з цих стовпів, як ми обговорювали у вступі, передбачає прийняття і уявлення про існування Аллаха як єдиного і законного Бога, таким чином заперечуючи політеїзм і визнаючи, що Мухаммед є останнім пророком, і ми повинні вірити.

2. "Салат" (здійснюйте молитву)

У Корані це підкреслюється з великою трансцендентністю в цій точці, запевняючи, що "кожен, хто позбавляє себе салата, буде позбавлений раю". Під час ранньої експансії ісламу початкова молитва полягала в тому, що вона виконувалася приблизно в 30 разів. Бог, вважають експерти-історики, понизив цю серію до 5 разів, щоб порадувати своїх відданих послідовників.

Ці п'ять пропозицій базуються на сонячному часі, який змінюється протягом року. Перше речення збігається з сходом сонця (у світанку), опівдні, у другій половині дня, в сутінках і вночі, завжди орієнтовані на Мекку.

3. "Закат" (дайте милостиню)

Вона визнається податком, який вірні повинні внести на свої приватні активи. Тобто, мінімальний відсоток від вартості грошей у вас, транспортного засобу або будь-якого іншого типу власності. Теоретично це 3% від загального обсягу всіх товарів, але воля кожного мусульманина на свій розсуд, здатна внести більше, ніж передбачено.

4. "Пила" (швидка)

Звичайно, разом з молитвою, це другий найважливіший стовп, оскільки він вимагає жертвоприношення, яке буде судити про відданість мусульман. Місяць Рамадану (святий місяць) включає цю заповідь, яка складається з води натщесерце і їжі протягом усього дня без винятку; від світанку до заходу не менше 29 днів і не більше 30.

5. "хадж" (паломництво до священного місця)

Останні, але не найменш важливі священні закони, які близькі до цієї глави п'яти стовпів. Існують, зокрема, три священні місця для мусульман: Мекка і Медина, по-перше, тому що це був камінь, який сам Адам побудував як священне святилище (Кааба) і місце, де народився іслам. Потім є Єрусалим (Алу-Кудс на арабській мові), де розташована золотисто-купольна мечеть, оскільки звідти Мухаммед піднявся на небо.

Деякі міркування

Незважаючи на те, що в багатьох випадках релігії можуть бути непримиренними, у випадку, коли вони займають 5 священних законів ісламу, існують деякі винятки з їх виконання. Наприклад, у випадку милостині, вони звільняються від дотримання тих, хто перебуває в обмеженій ситуації, щоб покрити свої витрати на проживання.

У пунктах 4 і 5 (молитва і паломництво) відбувається щось подібне. Якщо людина страждає від будь-якого типу патології або фізичних обмежень, йому також прощають, що він практикує пост. Звичайно, він зобов'язаний компенсувати свій виняток, годуючи нужденних. Паломництво має бути здійснене до тих пір, поки для нього є ресурси.

У пункті 3 немає ніякого типу помилування та / або виправдання, щоб уникнути їхньої практики, тому що навіть якщо людина має обмежену рухливість або інший тип фізичних труднощів, Коран радить молитися найзручнішим способом, сидячи, наприклад,.